sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Yhdestä neljään + vähän päälle


Yksi

Jopas olikin ihana tämä mookaiitti. Koska värejä riittää, eipä koru seurakseen muuta tarvinnut kuin hopeoidut pallukat.













Kaksi

Kakkonen sai mukaansa riipuksen, joka samaa kiveä



















Kolme

Ja koska korut ovat eri pituiset, ne voi vaikka laittaa molemmat kaulaan killumaan, jos siis siltä tuntuu.





























Neljä

Ja yhdistämällä nämä kaksi lyhyttä korua, saa yhden pitkän korun.
Yhdistäminen tapahtuu rasialukoilla.











+ vähän päälle

Ja rannekoru kruunaa kaiken :)


















Siinä se sitten on koko setti.

Ja ihan oman mielen mukaan voi sitten käyttää mitä lystää :)

Tämän korun kuvaukseen olisi ehdottomasti pitänyt olla malli, mutta kun minun mallini ei ollut täällä paikan päällä, joten näillä mennään.


Rattoisaa sunnuntai-iltaa sekä mukavaa alkavaa viikkoa!

- kirsema -

lauantai 25. tammikuuta 2014

Kokeiluja

Tulipa mieleen kokeilla eri juttuja ja sitä varten oli pakko tehdä pikaisesti yksi koru, jotta saan materiaalia, jota kuvata.

Ensimmäisenä kokeiluun pääsi uusi kameran jalka. On mulla kameraan ollutkin jalka, mutta vähän rimpula. Nyt on sitten ihka oikea jalka ja voi kuinka helppoa sen kanssa oli kuvata. Miinuksena mainittakoon se, että koska kamerassani ei riitä kunnolla säätö todelliseen lähikuvaan, niin vanha kameran jalka oli tässä suhteessa parempi. Tai sitten pitäisi leikiskellä vähän enemmän.

Toinen kokeilu olikin sitten kuvien muokkaaminen kahdella eri ohjelmalla. Molemmissa omat hyvät puolensa.

Kolme ensimmäistä kuvaa on käsitelty Picasassa. Lasihelmien väri ei ole oikea. Toki kamera sekä iltahämäryyskin saattaa tehdä pieniä jullikoita ja lisäksi olisi kannattanut valita materiaaliksi vähän helpommin kuvattava yksilö :) Täytyykin joskus tehdä vertailu kuvilla, jotka on kuvattu päiväsaikaan ja koru, jossa on käytetty jotain "helpompaa" kuvattavaa.




Tätä alimmaista kuvaa on käsitelty toisella kuvankäsittelyohjelmalla (www.picmonkey.com). Helmien väri on oikea. Kylläpäs onkin huikea väriero.
 

Tässäpä tämän lauantain turinoita. Mukavaa viikonlopun jatkoa. Kuvailemisiin!

- kirsema -

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Hopeinen puu luo merelle siltaa

No joopa joo :)

Pakkaspäiviä on pidelly ja se hyöty, mitä pakkasista löysin, oli pakastimen sulatus. Sulatus lienee oli ihan aiheellista jääkerrostumasta päätellen :)

Ja koska olen pahemman kerran jumittunut tuohon puuhun, niin tässä ainakin vielä kerran puuta yhdistettynä kumiin. Kumiputken sisällä kaarevia putkia ja soikeita linkkejä. Nyt onkin sormenpäät sitten vähän hellänä tuosta pujottamisesta.







Ja toinen jumitus: rannekoru. En näköjään päästä millään irti tästä ihanasta mallista :)











Oikein ihanaa alkavaa viikkoa!

- kirsema -

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Kahvittelua ystävien kesken!

Korustamon Eila kutsui minut kahvikupposelle :) Kiitos Eila kutsusta, jonka iloiten otin vastaan ja tämä iltapäivä vierähtikin sitten kameran kanssa juostessa ympäri huushollia :) Ja laitan kutsua myös eteenpäin!

“Määrätynlainen uteliaisuus on johtanut meidän bloggaamaan, liittyi se sitten ympäristöön, luontoon tai maailmanmenoon, omaan elämäämme, harrastuksiimme tai lemmikkeihimme. Monipuolisuus on valttia blogeissä! Jos vastaat kysymyksiini ja jaat viidelle eteenpäin, voit viedä pullakahvit mukanasi (Copy/Paste). (Ei ole aivan pakko jakaa :)
Esitän kysymyksiä, mitkä saattavat useinkin tulla esille kahvikupposen ääressä ystävän kanssa keskustellessa. Mitä sinä vastaat seuraaviin kysymyksiini? Voit myös vastata kysymyksiin pelkästään valokuvin.“

 

Pullakahvia ei saanut, ellei vastaisi kysymyksiin.

1. Mikä on sisustustyylisi?

Kaikki ioisesti sikin sokin -tyyli :) Tykkään vanhoista tavaroista ja niitä on näköjään tullut haalittua/kulkeutunut "perintönä" meidän kotiin :)


2. Mihin huoneeseen olet panostanut eniten sisustaessasi?

Kun ei tuo sisustus ole mun juttu, niin vastaanpa tähän uusista hankinnoista. Poikien huoneisiin hankittiin uusia työpöytiä ja itselleni keittoön pöydälle uusi liina. Ehkäpä näitäkin voi panostukseksi sanoa :)


3. Mihin käyttäisit paljon rahaa ilman huonoa omaatuntoa?

Jos rahaa olisi niin paljon, että sitä voisi käyttää ilman huonoa omaatuntoa, niin antaisinpa osan pois hyvän mielen tuottamiseksi, ainakin jälkikasvu saisi "pesämunat" omaa elämäänsä varten. 

4. Mihin käytät paljon rahaa?

Ja tässä kohtaa täytyy sanoa, että välillä huono omatunto kolkuttaa :)


5. Mistä onnesta unelmoit?

Unelmieni onni on sellainen hyvin itsekäs: oma tupa, jossa oma tilava työhuone (minun valtakunta, jossa tavaroita ei tarvitse käytön jälkeen siivota pois, vaan olisivat aina valmiina käytettäviksi) ja ehkä vähän muillekin puuhastelutilaa.

6. Mikä olisi mielestäsi huonoin onni?

Terveyden menettäminen itsestään riippumattomista syistä

7. Missä asiassa olet tunnollisin?

Paha. Huono omatunto alkaa kolkuttelemaan pienimmästäkin, joten luulenpa että olen aika tunnollinen asiassa kuin asiassa, tai ainakin yritän :)

8. Minkä inhimillisen virheen annat helpoiten anteeksi?

Kaikki olemme erehtyväisiä, joten pienet tahattomat asiat eivät jää kaivelemaan mieltäni

9. Mikä on naisen parhain ominaisuus?

Ihmisen, on se sitten nainen tai mies, parhaimmaksi ominaisuudeksi katson aitouden ja oikeasti läsnä olevan ihmisen

10. Mikä on miehen paras ominaisuus? 

Lukaisepas edellinen vastaus ja tämän lisäksi avuliaisuus, kun naisena en ihan hallitse kaikkia noita "miesten hommia" :)

No niin, pullakahvit taisi tulla ansaittua :) Ja nytpä kutsun sitten seuraavat bloggarit kahville kanssani:


Susanna Happonen Säläkaapista


Mukavaa sunnuntain jatkoa, jo toistamiseen :)

- kirsema -

Palapelin pala :)

Punainen ja musta, häivähdys hopean väriä. Siinäpä se väritys tällä kertaa. Ja helmien materiaalina puu. Punaisessa puuhelmessä mustia raitoja ja helmi on aivan hurmaava.

Tämä on siis tilattu setti, toivottavasti tuli sellainen mitä haluttiin. No ainakin puuhelmet ovat sitä, muu on ylläriä :) Kaulakoru ei saanut olla lyhyt vaan mieluummin pidempää mallia, mutta ei kuitenkaan napaan asti, joten ratkaisuksi tuli povipituus.











Mukavaa pakkaspäivää, on sitä muutamia asteita ja eilen satoi jopa lunta. On sitäkin ehkä pari senttiä :)

Ja viime postauksessa vallan unohtui unohtui toivottaa tervetulleeksi uusi lukija, joten tervetuloa vähän viiveellä! Ja mukavaa, kun liityit seuraani :)

- kirsema -

maanantai 6. tammikuuta 2014

Abstrakti ovaali

Nyt taitaa olla liian paljon joutilasta aikaa. Aamulla muokkasin blogin ulkoasun uudelle mallille ja tämän väsyttävän urakan jälkeen piti ottaa pienet päikkärit ja iltapäivä onkin tullut touhuttua helmien kimpussa. Ensin etsin "huteja", jos vaikka osallistuisi Korukoplan haasteeseen, on noita huteja jonkin verran tullut hankittua :). Vielä en ole ilmoittautunut, täytyy hetki pohtia asiaa. Sitten innostuinkin väsäämään ihan oikeasti, kun löysin viime kevään messuhamstrauksia, jotka pitäisi käyttää pois, ihan vaan siitä syystä, että voi sitten ostaa uutta tilalle hyvällä omalla tunnolla, sieltä tulevilta messuilta siis. 

Viime kevään yksi ostos oli nämä simpukankuorihelmet - harmaat isot pisarat. Lapis lazuli ostettu joskus ulkomaan kaupasta, mutta se taitaapi olla halpisversio. No väliäkös tuolla, kun omaan käyttöön jää.

Niin kuin kaikki muutkin, kuulun myös siihen joukkoon, joka inhoaa tätä hämäryyttä ja pimeyttä, varsinkin kun pitää kuvata. Eli harmaa on luonnossa vaaleampi kuin mitä nämä kuvat kertovat. Tästä vanhasta messusaaliskuvasta näkyy oikea sävy, silloin sattui olemaan aurinkoinen päivä :)


Jatkakaamme tällä uudella jutulla. Abstrakti ovaali linkki pääsi riipukseksi. Hauska linkki ja moneen kertaan mietin ja kokeilin, laitanko vielä kiviä jatkoksi vaiko enkö laita. Päädyin kuitenkin laittamaan, että saan linkille vähän painoa.


Ja tässä se sitten on koko koru. Ei siinä mitään yllätyksellisyyttä ole, mutta korun juttu onkin tuo ovaali linkki.


Mukavaa alkanutta viikkoa!

- kirsema -

sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Ja tästä se lähtee

tämäkin vuosi käyntiin. Joulu on heitetty ulos ennen Loppiaista, joten oli aikaa touhuta muuta eli yläkerran kaapit kokivat tyhjennyksen...jotta mahtuu uutta tilalle :)

Samalla sain muuten siivottua työpöytäni ja löysin sieltä valmiit, mutta kuvaamattomat tekeleet. Tämä ei ole sarja vaan yksittäisiä tekeleitä, joita ehkä voi yhdistää tai sitten ei.

Aloitetaan tästä: valkoisia helmiäislasihelmiä, mustia lasihelmiä ja muutama metallihelmi. Koru on lyhyt.


Ja toinen kaulakoru, jossa käytin puuhelmiä ja emaloituja lätyköitä hopeoidussa ketjussa. Tämäkin koru on lyhyt.





Ja sitten vielä rannekoru, puuhelmistä sekin. Olenpas jotensakin innostunut tästä punontatouhusta. Musta linkki on hopeoitu linkkirinkula, jonka pätkäisin poikki ja päällystin kumiputkella, kumiputki sitten linkin leikkaussauman yli, jotta se sitten pysyy kasassa. Johan oli ährääminen.



Rannekorun kiinnitys onkin sitten ihan perinteisellä napilla. Mitään kaunista nappia ei varastosta löytynyt, joten tuo välttäköön.


Ihanaa alkanutta vuotta!

- kirsema -